Aristoteles geloofde dat dingen konden ontstaan uit levenloze materie, dit geloofde men nog ver na de Middeleeuwen. Spontane generatie werd dit genoemd. De godsdienst vertelde mensen dat een God alles geschapen had. Linnaeus zei: "God maakte de wereld, ik deel die in". Toch werden er allerlei verschillende soorten gevonden. Tot en met de Middeleeuwen was het creationisme centraal. In de Renaissance gingen mensen meer opzoek naar uitleg. En mensen vonden stenen met fossielen en die had God dan mooi gemaakt.
In de achttiende eeuw werden de universiteiten belangrijker. Cuvier vond fossielen onder Parijs van dieren die uit een heel ander land kwamen dan uit Frankrijk. Cuvier ontdekte dat er verschillende lagen met fossielen onder Parijs lagen. Hij bedacht dat er allerlei verschillende zonnevloeden zijn geweest, dit was omdat God dan verveeld was met een bepaalde soort dieren en die wilde hij dan weg hebben. God maakte dan een zonnevloed en de dieren werden onder het puin gedood. Nadat Hij dan zo'n zonnevloed voorbij had laten gaan creëerde hij nieuwe wezens om de aarde te bewandelen.
Lamarck was, net zoals Cuvier, een leraar aan de universiteit. Lamarck was de eerste echte Bioloog. Hij zag dat kinderen op hun ouders leken en kwam er zo achter dat een soort zich toch daadwerkelijk ontwikkelde. Hierdoor konden ouders sommige eigenschappen doorgeven aan hun kinderen. Dit was de eerste evolutie theorie.
In de negentiende eeuw kwam Darwin. Darwin van de zoon van een rijke dokter en van hem werd verwacht om het zelfde beroep te volgen. Darwin wilde die niet en is toen mee gaan reizen met een schip dat over de wereld is gaan varen. Voordat Darwin weg ging haalde hij wel zijn dominee´s diploma, maar hij is nooit dominee geworden. Tijdens zijn studie heeft hij veel geleerd over de natuur. Hij begon zich af te vragen waarom natuur niet zo erg veranderen. Dan vertrekt Darwin met een schip en gaat reizen. Hij vond verschillende variaties dieren van dezelfde soort. Ook vond hij overcapaciteit.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten