dinsdag 15 december 2015

De menselijke revolutie

De foetalisatie theorie is het idee dat de mens een niet ontwikkelde aap is. We kunnen van alles een beetje. Omdat de mens een geslachtsrijke foetale aap is. Louis Bolk (zie plaatje links <--) kwam met die idee.

Dieren zijn veel gespecialiseerde dan de mens. Wij kunnen met onze armen en benen een beetje van alles; lopen, zwemmen, enzovoorts. Terwijl bijvoorbeeld een vogel speciaal vleugels hebben waarmee ze kunnen vliegen maar absoluut niet kunnen zwemmen. Andere dieren kunnen bijvoorbeeld alleen maar kruipen en dus niet lopen of zwemmen. 


Wij zijn er als mens achter gekomen dat wij afstammen van de aap. Doordat de aap zich is gaan ontwikkelen zijn wij ter oorsprong gekomen. Apen zijn langzaam zich gaan aanpassen naar de natuur om zich heen. Langzamerhand is de aap rechter op gaan lopen en om twee benen gaan lopen in plaats van op vier, dit was handig om dat er op de grond hoog gras was waar de aap dan over kon gaan kijken. Ook is de aap langzaam uit de boom gaan jagen, omdat er in de bomen niet genoeg voedsel meer te vinden was. En de aap is op de grond gaan leven zodat hij het land meer kon gebruiken als een thuis basis.

Als wij nu terug kijken naar filmpjes over apen gedrag kunnen wij ons niet goed voorstellen dat we van deze dieren afstammen. De aap ziet er heel ander uit dan wij, maar als je goed kijkt kunt je toch echt wel vergelijkingen zien. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten